viernes, 10 de mayo de 2013

Han hagut canvis...

Com ja sabeu vàrem començar el projecte anomenat “Sant Carles als ulls de les casetes” i com a qualsevol activitat, per molt ben planificada que estigui, sempre hi ha canvis. 
En aquest cas el canvi va arribar després de realitzar les dues primeres sessions, una primera d’observació del poble (oliveres, font i església) i la segona de reflexió. La idea principal era que a la reflexió la mestra planteges preguntes, arran de la visualització de les fotos realitzades a la primera sessió, i que els nens anessin explicant que era el què havien vist. Però, què va succeir? Que els nens s’inventaven les respostes, no deien el que realment havien comentat quan havien trobat coses interessants a l’observació. Per exemple, ells van trobar un pou tancat amb una porta i picaren la porta, la qual produïa un so llarg, i a la reflexió deien que havia un lleó o un elefant, etc.

Encara així, la mestra va intentar redirigir la conversa però va ser impossible ja que en veure altra imatge es seguien inventat les respostes. Per tant, vam haver de desistir i entengueren que la conversa en situació real és molt més útil que no pas posposada, cosa que anotarem per properes activitats.



D’igual manera, la tercera sessió (visitar el carrer de vianants) va ser substituïda per dos sortides al bosc, ja que començava el bon temps i els nens venien contínuament a classe amb floretes. Per tant, van decidir fer una sessió per agafar floretes i veure els bitxets que en elles viuen i una quarta sessió per anar al bosc on hi havia moltes plantes i molts animalets.

No hay comentarios:

Publicar un comentario